Tryggheten i huset: Dags för husmöte

2013-11-03 20.39.48Idag har vi haft husmöte. Ett 20-tal personer dök upp på mötet och två representanter från Stockholmshem var på plats.

Det är svårt att hitta något snällt och positivt att säga om själva mötet. Stockholmshems representanter slingrade sig mest och skyllde på att underhållsplaner inte är klara och så vidare. Trots flera glasklara frågor om hur åtgärdsplanen såg ut tog det väl fem eller sex frågeställare för att få dem att säga något vettigt och det enda de egentligen kunde lova, som har med tryggheten att göra, är att de ska fixa bättre belysning på vinden. Stockholmshem verkar tro att alla problem kommer lösas i och med att löser ett isolerat problem med en hyresgäst. Det är det nog bara de som tror. Ja visst, en del saker blir säkert bättre, men det är knappast den hyresgästen som stulit mopeder, cyklar och musikutrustning från våra cykelrum och vindsförråd. Stockholmshem fortsätter med sitt återkommande mantra om att man aldrig kan garantera sig mot inbrott och visst är det så och det tror jag inte heller någon säger något om, men inbrottstjuvarna ska väl för sjutton åtminstone inte promenera in med nyckel och kunna klättra mellan förråden eftersom nån korttänkt person lämnat mer än en meters utrymme mellan förådsgallrens övre kant och taket? Och vad gäller cykelförråden, som någon på mötet sa: ”Hur ska man kunna förvara sin tandemcykel i en lägenhet på 32 kvadratmeter?”

Jag tror ärligt talat inte det kommer hända ett skit. Jag skulle bli mycket förvånad och glatt överraskad om byte av låssystem till tagg kom med i underhållsplanen för 2014.

Den här serien inlägg började under namnet ”En oansvarig hyresvärd” men jag ändrade det eftersom det ändå såg ut som man tänkte sig att göra något, men jag är rädd att jag kommer få byta tillbaka igen.

Idag ändrades också portkoden. Bara den vanliga. Postkoden är fortfarande samma som de senaste 25 åren. Jag kommer fortsätta använda den för att se hur lång tid det tar innan den blir bytt. Gissningsvis kommer det ta lång tid.

Andra bloggar om: , , ,

Dela i Sociala medier

    One Reply to “Tryggheten i huset: Dags för husmöte”

    1. Pingback: Tryggheten i huset: En dryg månad senare