På spåret med SL

DSC_2475I kväll har jag varit med om något rätt så coolt. Jag och en kompis och ett antal fler människor med synskador i olika former fick följa med SL ner på spåret för att se hur det ser ut och för att få veta hur man ska agetra i händelse av att man skulle hamna på spåret.

Just nu pågår ombyggnationer och förberedelser inför Citybanan vilket gör att tunnelbanans Blå linje är avstängd mellan Kungsträdgården och Rådhuset. Därför kunde vi få gå ner på spåret vid Kungsträdgården.

Det var mycket intressant både att få se hur det ser ut och också kunna känna och bilda sig en uppfattning om hur det är. Utrymmet under perongen som man har möjlighet att ta sig undan på är ganska så stort men känns ändå ganska litet med tanke på att tåget har sina strömskenor sticker utanför tåget. Det var en märklig känsla att lägga handen ovanpå det trä som skyddar strömskenan från direktkontakt. Jag är nämligen inte lika modig som min kamrat som kände direkt på själva strömskenan där det normalt går 750 volt.

Jag hade gärna tagit mej en lite längre promenad och fått se lite tunnlar också, men det bjöds det inte så mycket på. Några tunnelbilder blev det dock. Dessutom blev det reportage gjort till podcasten vi driver. Så det ska jag också sätta mig ner och klippa så snart tid ges.

Det var intressant att se spåret från den här vinkeln och att veta hur man gör om olyckan är framme – en lärdom jag dock hoppas att jag aldrig ska behöva praktisera.

Andra bloggar om: , , , , , , ,

Dela i Sociala medier