Dags för ännu en flytt…

ext1Nu är det ännu en gång dags att flytta. Jag har gjort det mer än de flesta men kanske har jag nu äntligen hittat ett hem som jag kommer trivas med, som uppfyller alla mina önskemål och som jag kan stanna i.

Nu är allting klart och jag har skrivit kontrakt på min första bostadsrätt. Det känns läskigt samtidigt som det är spännande. Jag trodde aldrig att jag skulle köpa en lägenhet. Jag har talat väl om hyresrättens fördelar och det gör jag förvisso fortfarande, men vill man bo i Stockholm och ha någorlunda chans att välja själv var man vill bo är det enda alternativet att köpa sin lägenhet. Det har jag nu gjort och är stolt ägare till 61 kvadratmeter i söderförort.

Jag har valt att stanna i den förort där jag först hamnade när jag blev Stockholmare på riktigt. Den har flera fördelar, bland annat närheten till stora och vidsträckta grönområden. Jag kommer att bo 3 minuters promenad från tunnelbanan med hundpromenadvägar precis runt knuten. Kan det bli bättre?

Nu är det således dags att börja med packning igen. Jag har som sagt flyttat oftare än många andra och bara tanken på packning ger mig svår ångest. Även denna gång kommer jag anlita en flyttfirma för själva transporten. Jag kommer aldrig mer någonsin göra själva flytten själv. Det är aldeles för mycket jobb och det finns människor som lever på att göra sådant. På samma sätt kommer jag leja bort flyttstädningen till en städfirma.

Ännu är det lite oklart när flyttlasset går. Lägenheten är min från 28 augusti men det är en del annat som måste falla på plats också med kamrater som behövs på olika sätt så det återstår att se. Det är skönt jag har semester nu och god tid på mig att ägna mig åt packning – det inkluderar också en rejäl rensning av såväl klädkammare som förråd. Jag har aldeles för mycket bra att ha-saker som borde avyttras tillsammans med gamla kläder och annat som inte behöver följa med till ett nytt hem. Mina olika projekt i att förnya hemmet (del I, II, III och IV) kommer passa bra in även i mitt nya hem vilket känns bra.  Det enda som egentligen behöver inköpas till det nya hemmet i möbelväg är ett nytt köksbord med tillhörande stolar. Jag kommer även behöva en ny – fullstor – diskmaskin vilket ska inköpas i samband med flyttandet.

Läs mer: Alla inlägg om denna flytt.

Dela i Sociala medier

    One Reply to “Dags för ännu en flytt…”