Man blir så glad men man blir så ledsen.

rosaspisKönsneutrala leksakskataloger är det stora ämnet denna vecka. Både BR och Toys R Us har släppt kataloger som är lite mer könsneutrala, där tjejer ses leka med bilar och vapen och killar med dockor.

När jag först läser om det här blir jag så glad. Äntligen har dem fattat vad det handlar om. Sen blir jag arg när jag läser alla puckade reaktioner det har lätt till runt om i världen.

Till sist blir jag bara ledsen. När man går in på Toys R Us site så tror jag ändå att det är ett spel för gallerierna. Ett sätt att försöka tysta de som gnällde på förra årets reklamkampanjer. För titta själv i deras dockor-kategori… Det är en rosa värld. Tyvärr tror jag att det är såna som pappan på ryska sajten RT som under lång tid kommer få vara norm; ”Jag tycker det är så extremt sjukt med pojkar som leker med dockor”.

Nåja, tummen upp för BR och Toys R Us, men ni har nog en del att jobba med fortfarande. Som att allt som har med tjejer och dockor att göra måste vara rosa.

Jag hoppas ingen vågar komma hem med ett rosa kök som det ovan till min dotter…

Andra bloggar om: , , ,

Dela i Sociala medier