Snart dags för FM-radio igen!

Radio Haninge Direkt LoggaI december 1999 slutade jag sända FM-radio på Radio Katrineholm, stationen lades ner och jag flyttade till Stockholm ungefär samtidigt. Därefter hade jag ett radiouppehåll på några år och började sedan sända på amerikanska ACB Radio Interactive. Det var en upplevelse att sända på engelska och det var väldigt roligt. Tyvärr hade ACBRI inte så mycket lyssnare och efter ett tag tröttnade jag. Våren 2004 började jag i stället sända på Soundic Radio där jag fortfarande är kvar som radiopratare, ansvarig utgivare och diverse andra ansvarsområden. Att sända nätradio är väldigt kul och praktiskt eftersom man kan sända från sin egen hemmastudio när det passar en själv.

Ändå har jag saknat att göra ”riktig” radio, alltså att sitta i en studio och att höras på FM-bandet. I samband med att vi nu ska flytta ner till Haninge så tog jag kontakt med deras närradiostation, Radio Haninge Direkt, där jag redan hade lite kontkater och frågade om de var intresserad av en programledare som ville lira 60, 70 och 80-talsmusik några timmar i veckan. I tisdags var jag på möte på stationen och träffade deras radiochef samt fick en liten genomgång av studion. Det är en väldigt bra uppbyggd studio och de använder dessutom StationPlaylist Studio för musik och reklam, ett program jag redan är väl förtrogen med. Det enda som oroade mig var att jag ska kunna se på bildskärmarna, men det visade sig att de satt på armar och var lätta att flytta på. Skulle det behövas skulle det dessutom inte vara några problem att installera ZoomText i maskinen eftersom det fungerar fint ihop med StationPlaylist.

Vi diskuterade lite vilka sändningstider som skulle passa och sedan lovade radiochefen att återkomma. Dagen efter, i onsdags, ringde han tillbaka och vi beslutade att jag kommer sända 19-22 på onsdagar hos dem. Premiären är tänkt att gå den 19 september. Det ska verkligen bli grymt roligt. Finns du i närheten får du gärna lyssna på 98,5 MHz då – eller via stationens hemsida. Radio Haninge Direkt finns också med i TuneIn och går att hitta i Wunderradio i iPhone till exempel.

Nu ska jag bara se till att jag får lite tid att sätta mig och leka i studion när den är offair så jag är säker på att jag har greppat hur all teknik fungerar. Det kommer ändå kännas grymt nervöst även om jag pratat radio i genomsnitt flera gånger i veckan de senaste 8 åren så är det något speciellt med FM-radio, dessutom är det ju som sagt även tekniken man ska ha koll på när man ”självkör” – det vill säga både pratar i radion och sköter tekniken samtidigt. Men det kommer säkert gå bra, i alla fall efter ett par gånger.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,

Dela i Sociala medier