Final Cut Pro X

finalcutNu har jag äntligen skaffat Final Cut Pro för att börja klippa film i i stället för iMovie. iMovie är väldigt avancerat för att vara en applikation som följer med alla macar från start, men jag har stundtals känt mig lite begränsad i programmet och därför är det naturligt att nu börja leka i Final Cut i stället. Sedan Elin föddes har det per automatik blivit lite mer film att klippa då vi försöker ta rätt mycket film, dels för att det är kul för Elin att se när hon växer upp, dels för att kunna visa familj och vänner och dels för att film fungerar bättre för de som inte ser än bilder, onekligen. Jag tycker videoredigering är sjukt roligt att syssla med och Final Cut ger nästan oändliga möjligheter, bara man lär sig att fullt ut utnyttja programmets funktioner. Än så länge har jag rätt långt dit, men har i alla fall börjat ta mina första stapplande steg in i Final Cuts värld. Första projektet jag jobbat med är filmen från Elins förlossning, sedan väntar snart film från Elins dop som ju kommer bli ett lite större projekt att klippa ihop.

Dela i Sociala medier