Sista natten med gänget

image

Under hösten och våren har jag deltagit i ett trainee-program hos min arbetsgivare. Vi har fått med oss mycket kunskap under resans gång. Tyvärr missade jag hälften av träffarna, dels för att jag inte var anställd än när utbildningen började och vid utbildningstillfället i februari var jag upptagen med att bli pappa.

Nu är det sista kurstillfället och vi har spenderat tre dagar på Wiks folkhögskola utanför Uppsala. Denna gång har vi bland annat haft en heldag med Lotta Hellman, journalist med 30 års erfarenhet. Hon höll i en dag i skrivandets tecken, vi fick djupare kunskap i hur man författar pressmeddelanden, hur ett reportage byggs upp och hur man bör tänka när man gör debattartiklar. Lotta varvade teori med praktiskt arbete på ett väldigt bra sätt och vi kände nog alla som deltog att detta var något av det absolut bästa under hela utbildningen.

I går åt vi avslutningsmiddag tillsammans med några chefer från kansliet och vår förbundsordförande och vi fick äran att äta i borgsalen på Wiks slott. En mycket spännande miljö. Slottet har anor från 1450-talet. Det mest intressanta var den märkliga akustiken i denna lokal, vi satt vid två långbord och emellanåt hörde man de som satt vid det andra bordet tydligare och närmare än sin bordsgranne.

Idag väntade utvärderingssamtal och sedan är det slut. Det känns lite vemodigt, de flesta av de som deltar i utbildningen kommer man ha kontakt med i jobbet framöver, men ändå känns det tråkigt att det är slut. Vi har blivit en bra och tight grupp där det verkligen känts att alla varit med.

Jag får dock inte åka hem och ta helg ännu, i kväll sätter jag mig på tåget till Linköping där jag ska vara med på ett årsmöte i morgon. Sen blir det helg!

Andra bloggar om: , , ,

Dela i Sociala medier