Man ska ha rätt sorts funktionshinder…

Stockholm Globe Arenas loggaOm man vill gå och se Gyllene tider på Tele2 Arena i juli så gäller det att ha rätt sorts funktionsnedsättning. I alla fall om man har behov av hjälp av en ledsagare för att kunna ta del av evenemanget.

Stockholm Globe Arenas som är de som äger och driver alla arenor i Globenområdet har en fin ”handikapp-policy” som talar om vad som gäller på deras arenor. Eftersom Tele2 Arena är så ny har den inte inflikats i texten, men man skriver generellt om vad som gäller vid evenemang på deras arenor. Man låter personer som är i behov av en rullstolsplats att ta med en ledsagare utan extra kostnad. Det är en jättebra grej och något som de definitivt ska ha cred för. Problemet är ju bara att det finns andra grupper som också behöver ledsagning.

För mig är det helt omöjligt att besöka ett sådant evenemang utan ett seende sällskap, det är för mycket människor och ljud för att det ska finnas någon som helst chans att orientera sig till rätt ingång, rätt sektion och rätt platser på arenan. Men för att jag ska kunna ta del av Gyllene tider måste jag alltså boka och själv betala för min ledsagare, eftersom jag inte sitter i rullstol. Eftersom sittplatsbiljetterna kostar 565 kronor är det en rätt så stor extrakostnad man drabbas av. Det ser alltså inte ut som det kommer bli någon Gyllene Tider-konsert i sommar. Jävligt trist.

Det finns ju en lag angående diskriminering vid köp av varor och tjänster, dessvärre har Diskrimineringsombudsmannen, DO, valt att inte driva några ärenden som har med just synskadade att göra. Man koncentrerar sig mer på den etniska diskrimineringen. Att göra en anmälan dit är alltså inte någon större idé och även om man till slut skulle få rätt, mot all förmodan, så skulle ju biljetterna vara slut för flera månader sedan…

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

Dela i Sociala medier

    One Reply to “Man ska ha rätt sorts funktionshinder…”

    1. Det är faktiskt inte rimligt. Men jag tror det beror på att handikapppolitiken idag bedrivs av respektive funktionshinders organisationer och därför blir det så här. Rörelsehindrade och alllergikers organisationer är ganska duktiga på att driva sina frågor medan de som ska företräda oss är lite mer loja.

      Här är en ordentlig diskrimineringslag lösningen.