Första sändningen på Radio Haninge Direkt

Studion på Radio HaningeI onsdags var det premiär för mig på Radio Haninge Direkt. Det är nästan tretton år sedan jag senast sände på FM-bandet. Under åren från att jag slutade höras på Radio Katrineholm fram till idag har jag sänt på nätet, så radiopratandet i sig har jag ju hållit i gång.

I onsdags kom jag i god tid till radion för att ladda upp i studion. Jag använder mig både av stationens musikarkiv och ett eget arkiv jag bär med mig på en väl tilltagen USB-hårddisk. Det började med lite teknikstrul eftersom det visade sig att någon hade kopplat ur den datorn man kan ansluta egna diskar i och när det väl var åtgärdat visade det sig att datorn i fråga dessutom var mer än lovligt trött på livet.

Sändningen kom i alla fall igång och det mesta gick bra tycker jag. Jag tar emot samtal under sändningen där folk får hälsa och önska låtar och i början så ringde folk och önskade låtar som inte alls passade in i mitt format. Men efter första timmen blev det bättre och jag fick rätt många samtal in till studion. Det är alltid roligt att få kick-backen från lyssnare. Man vet ju inte alltid vad folk tycker, men de som ringde in var i alla fall nöjda och positiva.

På onsdag är det dags igen, men till dess tror jag att jag ska försöka en ny strategi. Jag har ju rätt bra radioutrustning hemma, så jag tänker mig att i stället för den där alternativa datorn helt enkelt plugga in min egen burk i bordet och köra musik i från. Vi får se om stationens teknikansvariga går med på det, men jag tror det ska gå bra.

Sammanfattningsvis var det grymt kul att vara tillbaka och göra ”riktig” radio igen och jag ser redan fram mot nästa sändning.

Andra bloggar om: , , , , , ,

Dela i Sociala medier