Frostis har slutat springa

FrostisVår älskade katt Frostis har idag slutat springa. Cirkan 14.30 idag avlivades han vid Djurakuten i Stockholm. Han blev sex år gammal.

I dag när vi åt frukost hörde vi plötsligt att en av katterna började jama högt och mycket. Det tog ne stund innan vi hittade Frostis, som satt i kattlådan. Han gick ut i vardagsrummet och på en gång såg jag att något var tokigt med hans bakben. Han haltade kraftigt och jamade som om han hade väldigt ont. Vi ringde Djurkliniken i Farsta men de hade inga tider för oss idag utan vi fick i stället åka in till Djurakuten i Vasastan. När vi var där kunde vi konstatera att han blivit sämre. Hela bakkroppen hängde och han verkade vara förlamad. Veterinären konstaterade att Frostis fått en blodpropp och att det inte fanns något att göra annat än att låta honom få somna in.

I oktober hämtade jag Frostis och Sputnik hos Kattluckan och Frostis hann alltså bo här tio månader. Under vårvintern har Sputnik varit väldigt sjuk men är nu på bättringsvägen. Vi hoppas nu att han inte ska sörja sin bror för mycket utan fortsätta sin tillfriskning och fortsätta vara frisk. På sikt måste vi nog hitta en ny kompis till Sputnik så han inte blir så ensam. Men det får bli en senare historia.

Begreppet ”sluta springa” kommer från Richard Adams underbara bok Den långa flykten som handlar om ett gäng vildkaniner i England som flyr från sin trygga tillvaro för att hitta sig ett nytt hem. En mycket läsvärd bok, en saga för vuxna, som varmt rekommenderas. I filmen med samma namn är Art Garfunkels ”Bright Eyes” ledmotiv;

Bright eyes,
burning like fire.
Bright eyes,
how can you close and fail
How can the light that burned so brightly
Suddenly burn so pale?
Bright eyes.

En älskad katt springer inte mer.
Vila i frid Frostis!

Dela i Sociala medier

    6 Replies to “Frostis har slutat springa”