Besök på Icehotel

I helgen besökte jag, Daniela och hundarna tillsammans med Aktiva Synskadade Icehotel i Jukkasjärvi. Vi flög från Arlanda till Kiruna Airport på lördagsförmiddagen. På grund av ett haveri på SAS-kärran vi skulle flyga upp med blev vi cirka en och en halv timme sena till Kiruna då vi fick lov att byta flygplan innan vi kunde lyfta från Stockholm.

Väl framme i Kiruna åkte vi taxi-transfer till hotellet och checkade in. Eftersom vi hade hundarna med oss så kunde vi inte bo i själva ishotellet utan fick en varm stuga i stället. Vår stuga hade takfönster, för att man ska kunna ligga i sängen och njuta av norrsken. Dock lös norrskenet med sin frånvaro under vårt besök i Jukkasjärvi.

Väl installerade i vår stuga gick vi på utflykt i ishotellet. Det är en magnifik upplevelse att klivia in i denna värld av is och snö. Som gäst på Icehotel får man titta runt i alla snö- och isrum även om man inte ska sova kallt. Det finns issviter med konstverk och enklare rum med bara säng. Sover man kallt så ligger man på renskinn i sovsäckar i cirka -5 grader.

På Icehotel finns också Absolute Ice Bar, en bar helt i is, där man serverar olika drinkar baserade på Absolut Vodka i olika former. Drinkarna serveras i glas av is. En något udda och kall upplevelse. Glasen kräver handskar för att det över huvud taget ska gå att dricka ur dem.

Förutom besöket i isbaren åt vi också en god trerättersmiddag på Icehotels restaurang. Det finns många olika aktiviteter att göra i samband med ett besök på Icehotel, bland annat finns möjligheten att åka hundspann. Man har dock lärt sig att ta betalt så en resa till Icehotel går loss på ett par kronor. Helt klart är nog dock att ett tvådygnsbesök vore en bra sak så hinner man uppleva mer. Vid ett återbesök får nog också hundarna stanna hemma så man kan prova på att sova i kylan. Det verkar väldigt häftigt.

Andra bloggar om: , , , , , ,

Dela i Sociala medier