Det här med IFPI och fildelningen….

IFPI, skivbolagens intresseorganisation, försöker hota internetoperatören Portlane med diverse saker om de inte stänger av en av sina kunder enligt IDG. Orsaken är naturligtvis att kunden i fråga driver någon form av fildelningssajt.

Det intressanta är att IFPI försöker lägga över delar av ansvaret för fildelningssborttet på infrastrukturen, det vill säga internetoperatören. Portlane är dock en liten men kaxig operatör som hotar tillbaka med stämning i Marknadsdomstolen.

Det intressanta här är ju hur man kan hävda att ägaren av infrastrukturen skulle vara delansvarig? Innebär det i så fall att Vägverket bär ett delat ansvar för alla trafikbrott som sker? Att Posten är skyldig om någon skickar en brevbomb eller att Telia bär delar av skulden om två bankrånare planerar sitt brott via sina fasta telefoner?

Man upphör fan aldrig att förundras!

Andra bloggar om: , , , , ,

Dela i Sociala medier

    One Reply to “Det här med IFPI och fildelningen….”

    1. Tyvärr är det alltid samma argumentation från IFPI, APB och liknande organisationer, dvs att operatörerna ska ta mer ansvar och agera som någon slags portvakt för Internet. Med telekompaketet så kanske det snart blir verklighet… :(