Svinaktigt, Com Hem!

comhem_logotypeCom Hem har när de lockat kunder till sin TV-tjänst bland annat använt sig av argumenet att de inte använder sig av så kallade kortavgifter, en helt och hållet fabricerad avgift som inte existerar. Man har i olika former av marknadsföring anklagat sina konkurrenter för ocker och liknande. Idag kom det ett brev från Com Hem där man meddelar att man inför kortavgifter från den 1 april 2009. Det innebär att man i ett slag höjer årsavgiften med 360 kronor, man kan också säga att man i mitt fall får betala för för fjorton månader per år. Själv har jag dock 14 månader kvar av mitt pågående avtal så mig påverkar det inte ännu, men jag blir ändå förbannad. Kortavgifter är precis som ”öppningsavgifter”. Det är en kostnad som inte existerar som någon har hittat på. Det är ungefär som om SL skulle lägga på en Spärravgift ovanpå priset för månadskortet, varje gång du passerar spärren kostar det 69 öre.

Det intressanta är att Com Hem väljer att enbart informera om denna förändring men utan att förklara vad ”kortavgift” är för något. Fast så konstigt är ju inte det, det kan ju vara svårt att motivera en kostnad som inte finns men som man ändå vill ta ut.  Nu är ju inte Com Hem ensamma om denna låtsasavgift, men nu fanns liksom inga argument kvar för dem varför man ska välja TV från dem.

Snart får jag ny fiberanslutning här hemma, 100 megabit med möjlighet till många trevliga IP-TV-alternativ. När de fjorton månaderna av min bindningstid gått ut så kan jag inte se någon som helst anledning att fortsätta vara TV-kund hos Com Hem. Om de efter att jag slutat vara kund hos dem skickar några erbjudanden till mig gäller min Erbjudandeavgift om 50 kronor per brev jag emottar från dem. Detta faktureras månadsvis, faktureringsavgift och aviavgift tillkommer.

Andra bloggar om: , ,

Dela i Sociala medier