Svinaktigt, Com Hem!

comhem_logotypeCom Hem har när de lockat kunder till sin TV-tjänst bland annat använt sig av argumenet att de inte använder sig av så kallade kortavgifter, en helt och hållet fabricerad avgift som inte existerar. Man har i olika former av marknadsföring anklagat sina konkurrenter för ocker och liknande. Idag kom det ett brev från Com Hem där man meddelar att man inför kortavgifter från den 1 april 2009. Det innebär att man i ett slag höjer årsavgiften med 360 kronor, man kan också säga att man i mitt fall får betala för för fjorton månader per år. Själv har jag dock 14 månader kvar av mitt pågående avtal så mig påverkar det inte ännu, men jag blir ändå förbannad. Kortavgifter är precis som ”öppningsavgifter”. Det är en kostnad som inte existerar som någon har hittat på. Det är ungefär som om SL skulle lägga på en Spärravgift ovanpå priset för månadskortet, varje gång du passerar spärren kostar det 69 öre.

Det intressanta är att Com Hem väljer att enbart informera om denna förändring men utan att förklara vad ”kortavgift” är för något. Fast så konstigt är ju inte det, det kan ju vara svårt att motivera en kostnad som inte finns men som man ändå vill ta ut.  Nu är ju inte Com Hem ensamma om denna låtsasavgift, men nu fanns liksom inga argument kvar för dem varför man ska välja TV från dem.

Snart får jag ny fiberanslutning här hemma, 100 megabit med möjlighet till många trevliga IP-TV-alternativ. När de fjorton månaderna av min bindningstid gått ut så kan jag inte se någon som helst anledning att fortsätta vara TV-kund hos Com Hem. Om de efter att jag slutat vara kund hos dem skickar några erbjudanden till mig gäller min Erbjudandeavgift om 50 kronor per brev jag emottar från dem. Detta faktureras månadsvis, faktureringsavgift och aviavgift tillkommer.

Andra bloggar om: , ,

Digital-TV-beställning

Com Hem loggaNu har jag till slut bestämt mig när det gäller det här med digital-TV. Jag har ju idag ViaSat Silver via BBB men eftersom det är uppsagt har jag behövt hitta en ny tv-lösning, det blev tillslut efter mycket funderande Medium 8 favoriter från ComHem. 8 favoriter innebär 12 fasta kanaler samt 8 egen valda. De fasta är: SVT1, SVT2, SVT24, TV4, TV6, SVT Barnkanalen, Kunskapskanalen, Aftonbladet TV7, Axess TV och The Voice TV. Själv har jag valt till TV4 Fakta, Tv4 Plus, Tv3, Kanal 5, Dicovey Channel, Disney Channel och Disney Toon.

Fick dessutom de första tre månaderna gratis och en box för 1 spänn. Najs.

Nu har jag Commit Hem

Com Hem loggaNu har jagkopplat in min anslutning till Com Hem. So far finns bara gott att säga. En liten jämförelse:

Bredbandsbolaget lovade: 20 ner 3 upp
Verkligheten var: 10 ner 2 upp

Com Hem lovar: 24 ner 8 upp
Verkligheten är: 21 ner 8 upp

Klar förbättring rent procentuellt. Känns väldigt skönt att äntligen ha en vettig upstream hemma. Det har jag saknat.