Dags för ny teleoperatör

logga-rix-alltele-digisipJag har i flera år varit mycket nöjd IP-telefonikund hos Rix Telecom, de har verkligen varit en helt suverän telefonioperatör framförallt eftersom de erbjudit fastpris och möjlighet att använda valfri SIP-klient för sin anslutning. Rix Telecom och Phonera gifte sig nyligen med varandra och därefter beslöt man sig för att sälja av sin privatpersonsverksamhet. Det blev lilleputtoperatören AllTele som köpte upp Rix kundstock och då började problemen på allvar. Det går inte att ringa, det går inte att ta emot samtal, samtal bryts, man kopplas helt oförhappandes in i nya samtal och en del andra spännande saker.

Droppen för mig blev när jag vid ett samtal med deras kundtjänst inte ens kund få information om vad min tjänst skulle kosta efter nyår. Jag har kollat runt lite grann och till slut landade valet på Digisip. För 79 kronor i månaden får jag fria Sverigesamtal utan uppkopplingsavgifter. Bara 4 kronor mer än vad samma tjänst tidigare kostat hos Rix. Nu är det bara att hoppas att allt fungerar och framförallt att Alltele inte tänker strula med porteringen av mitt sexsiffriga 08-nummer. Tydligen har Alltele tre månaders uppsägningstid – men i det kontrakt jag har med Rix Telecom gäller ”innevarande månad” som uppsägningstid.

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Dela i Sociala medier

    One Reply to “Dags för ny teleoperatör”

    1. Pingback: Joche.se » Vad är det för fel på alla telebolag?