DuPont skjuter myggor med hagelgevär…

Schweiziska företaget DuPont hotar en svensk sajtägare att stänga ner sin websida, teflonminne.org. Detta då DuPoint äger varumärkesrättigheterna till {sv:teflon|TEFLON}. Detta måste vara ett av de löjligaste dispyterna om {sv:immaterialrätt|varumärkesintrång} som förekommit i Sverige.

Sajtens ägare, Stefan Svensson säger till Aftonbladet:

– Jag tyckte det var ett väldigt bra ord, för det är precis så jag kände mig ibland. Men nu på måndag ska allt vara borta, säger dom. Annars stämmer man mig. Jag tycker det här är väldigt jobbigt och vet inte riktigt vad jag ska göra.

Snacka om att skjuta myggor med hagelgevär som sagt. Herregud, det handlar ju bara en privat websida vs ett företag som gör ytbeläggning till stekpannor….

Det kanske är dags att höra av sig till Patent och Registeringsverket och registera namnrättigheterna till Joche.se innan det händer något otrevligt.

Andra bloggar om: , , , , ,

Dela i Sociala medier