Rowling öppnar för ny Potter-bok

Enligt TV4Nyheterna.se kan författaren J K Rowling överväga att skriva en åttonde bok om Harry Potters magiska värld.

– Om, och det är ett stort om, jag skriver en åttonde bok tror jag inte att Harry kommer vara huvudkaraktären. Det känns som att jag redan berättat hans historia, säger J K Rowling.

Det är Rowlings 14-åriga dotter som sägs locka författaren att överväga en ny bok. Det är dock inget vi ska vänta oss i brådrasket. Om det kommer en ny bok, vilket ändå är osäkert, är det aktuellt tidigast om tio år, säger Rowling.

Ja, inte skulle jag säga nej till en åttonde bok. Det märks i slutet på HP7 att det öppnas för en sådan möjlighet. Men som Rowling säger, Harrys historia är berättad, så en annan vinkel på historien vore inte fel. Den som väntar lär få se. Men hoppas, ja det lär vi fortsätta göra.

Andra bloggar om: ,

Dela i Sociala medier