11 dagar kvar…

Det ?r november. Kallt och regnigt, h?stm?rkt och riktigt ruggigt ute.
Vad kan d? passa b?ttre ?n att kura ihop sig inne i en varm och m?rk biosalong? Det ?r elva dagar kvar till h?stens viktigaste premi?r. I alla fall f?r som fastnat f?r J K Rowlings romanfigurer.

Det handlar naturligtvis om den fj?rde Harry Potter-filmen: Harry Potter and the goblet of fire.

Redan nu har Harry Potter-febern slagit till p? allvar och drar ?ver sverige likt en epedimi. Helt klart en n?got trevligare s?dan ?n vinterkr?ksjukan som h?rjar sv?rt h?r i Stockholm. Min v?n Joakim med familj har ?gnat sig ?t den nu i helgen och jag avundas dem inte.

Men det var ju inte kr?ksjukan jag skulle skriva om idag utan om filmen av HP4, ja man s?ger s? om man tillh?r de riktiga hardcore-diggarna. I denna fj?rde film handlar det om Harrys fj?rde ?r p? Hogwarts skola f?r h?xkonster. I den flammande b?garen ?r det dags f?r trollkarlsturnering p? skolan, och man har bjudit in tv? andra trollkarlsskolor f?r att delta i den farofyllda t?vlingen. Harry ?r egentligen f?r ung f?r att delta i t?vlingen, men kommer ?nd? med i den p? n?got mystiskt vis. Och s? blir det f?rst?s en ny l?rare i f?rsvar mot svartkonster, v?rldskupp i Quddish och mycket annat.

Bokens dryga 600 sidor har tryckts in i en film p? 2 timmar och 37 minuter. Det ska onekligen bli sp?nnande att se vilka delar av boken som tagits med och vad som spolats. Dessutom undrar ju jag om poltergaisten Peevee’s f?r vara med i denna film. Han har ju inte varit med i de tre f?rsta, men kanske ?r det dags denna g?ng. Den som lever f?r se, f?r den 18 november g?r filmen upp p? bio i hela v?rlden. Bokning av biljetter i Sverige g?rs hos SF Bio.

Dela i Sociala medier