Kommunikationsproblem

Inblandade parter:

  • TeliaSonera
  • ComHem
  • Skanova
  • Bredbandsbolaget
  • Den förra hyresgästen
  • Jag själv

Jag har fått en bekräftelse från Bredbandsbolaget om att flytten av mitt bredband kommer göras den 8 oktober av underleverantören Skanova. Det har dock visat sig att det kanske kan bli problem med flyttandet. Den förre hyresgästens telefon är nämligen fortfarande inkopplad i min lägenhet. Han har försökt portera sitt telefonabbonemang från operatören Telia till operatören ComHem. De senare har dabbat sig vilket fördröjer själva flytten för den förre hyresgästen eftersom Telia hårdnackat vägrar koppla bort telefonen i fråga.

På måndag kan således en av två senarion inträffa:

1) Skanova, Telias nätbolag, kopplar med våld ur den förre hyresgästens telefonabbonemang
2) Det blir tvärnit i alla system och mitt  abbonemang hos Bredbandsbolaget blir inte flyttat.

Jag har försökt prata med Telia för att få dem att koppla bort det abbonemang som ju absolut inte ska finnas i den här lägenheten. Men förgäves. De slår ifrån sig och menar att det inte är deras fel. Precis som vanligt är det nämligen INGENS fel när Telia är inblandat. Ingens fel innebär också att det inte finns någon att ställa till svars. Underbart.

Det är ju tur att jag ändå har Mobilt Bredband från Tele2 att använda för att ansluta till internet, det jobbiga är väl mest att jag inte får min hemtelefon fungerande eftersom jag kör IP-telefoni som är beroende av ett fungerande bredband. Enda nackdelen med Tele2-dosan är ju att 384 kbit/s är något segare än de 20 Mbit/s jag normalt surfar fram i.

Andra bloggar om: , , , , , , ,

Dela i Sociala medier