Fastighetsbolag med vidrig människosyn

Det är sällan jag förärar min före detta hemstad med bloggkommentarer, men idag är det definitivt dags. Läser idag i Katrineholms-Kuriren om fastighetsbolaget Allokton och hur de behandlar funktionshindrade människor.

Upprinnelsen till hela historien är en funktionshindrad kille som heter Per. Per har sina kompisar i en fastighet i Katrineholm. Fastigheten ägs av Allokton. Utanför fastigheten finns en parkeringplats som tidigare varit handikapp-parkering. Det har dock Allokton avskaffat. Man hänvisar i stället funktionshindrade att nyttja den parkeringsplats som finns i närheten. Den är för långt bort för Per och dessutom hindrar höga trottoarkanter honom från att komma in och ut från parkeringen med sin rollator.

Efter att Per fått 16 parkeringsböter har Katrineholms-Kuriren skrivit om hans fall. Man har också intervjuat Allokton för att få deras syn på saken.

Allokton företräds i artikeln av Katarina Sundevall som är förvaltare för bolaget i Katrineholm.

– Om han är så dålig i kroppen, så tycker jag att de som han hälsar på kan åka och hälsa på honom i stället.

Så säger alltså Katarina på Allokton. Hon tillägger också:

– Ju mer han tjatar desto mer tvär blir jag.

Ju mer jag läser av denna människas hemska människosyn desto mer tvär blir jag. Att dessutom manifestera sina vedervärdigt vidriga åsikter i ortens lokaltidning är ännu värre. Självklart har Per rätt att få besöka sina vänner. Självklart avgör han och hans vänner själva var de vill umgås. Självklart har Allokton gjort bort sig å de grövsta.

Man kan ju hoppas att detta uttalande bara är bevis på en vedervärdig människosyn hos en av företagets medarbetare – och att företaget i så fal gör det enda rätta, nämligen ser till att någon annan, mer lämpad, sköter detta arbete i fortsättningen. I det fall det handlar om bolagets åsikter mer än en enskild medarbetares borde kanske alla som gör affärer med bolaget i fråga fundera över om de bör fortsätta med det framöver. Kanske – och förhoppningsvis – kommer bolaget ändra sig i och med publiceringen i lokalpressen, annars är det verkligen riktigt illa. En anmälan till HO vore nog inte heller fel, för övrigt.

Andra bloggar om: , , ,

Dela i Sociala medier

    2 Replies to “Fastighetsbolag med vidrig människosyn”

    1. Detta är ju rätt gamla nyheter nu men tyckte det var rätt kul att springa på detta blogginlägg. Kan meddela att Katarina på Alocton inte har gett med sig i detta fall. Hon har dessutom efter den artikeln i Katrinehoms kuriren ställt dit en stor kruka så att man absolut inte kan parkera där. Katarina sa till en av mina kompisar att denne Per bara kommer dit för att leverera sprit åt sina alkiskompisar.