Förändringens vind fortsätter blåsa….

Egentligen är nog allt Mattias fel. Eller ja, fel och fel. Men det var hans letande efter sänkta fasta avgifter som triggade igång allt.

Först övergav jag Dedipower efter ett och ett halvt år och flyttade alla mina webbar, mailkonton, domäner och allt annat till Neno, webhotellet för alla. Allt är igång och snurrar som det ska på Neno och både webb och mail fungerar nu som det ska. Jag har åter fått fart på Pine fast via IMAP i stället. Jag har haft väldigt svårt att leva utan Pine, jag är aldeles för kär i den mailklienten. :)

Idag postade jag så blanketten för att portera mitt fasta telefonnummer över till en ny operatör. I över tio år har jag haft abbonemanget hos Telia, men nu är det snart CellIP som får äran att leverara telefonin i stället. Det kändes lite läskigt. Koppar är alltid koppar och det känns som mitt sexsiffriga 08-nummer ska försvinna ut i cyberspace någonstans… Förhoppligen så kommer det snart vara fungerande i min Asterisk och allt är frid och fröjd. Nackdelen blir ju att om internet går ner så gör även telefonin det, men å andra sidan, man har ju alltid mobilen – där blir det även fortsättningsvis Telia.

Frågan är bara, vad är det som förändras nästa gång? Jag har en aning, vi får se om jag har rätt… ;)

Förresten: Någon hade fått för sig att man är tvungen att ha reklam för Neno på sina sidor. Så är inte alls fallet. Neno tillhandahåller ett annonsprogram, kallat NenoAd. Det kan man om man vill gå med i. Det är således helt frivilligt att visa reklam. Andra domäner under mina vingar saknar exempelvis denna reklam.

Andra bloggar om: , , ,

Dela i Sociala medier

  3 Replies to “Förändringens vind fortsätter blåsa….”

  1. Tja!

   Varför övergav du Dedipower? Jag har funderat på dem, och allt jag har läst har varit positivt tills jag stötte på detta!

   Tacksam för svar, Torbjörn

  2. Halloj Trobjörn,
   Nej jag har inget ont att säga om DediPower. De ger en suverän service och har bra support och bra tjänster. Dock var det inte längre det jag behövde. Jag var mer betjänt av ett komplett webhotell än en hel serverlösning.

   Jag har således lämnat DediPower av personliga skäl och inte för att deras tjänster är dåliga.