Fredags-fyran vecka 41: Moral

Fredags-fyran denna vecka tar sig an den aktuella moraldiskussion som råder kring ett antal av våra kära folkvalda…

1) Flera ministrar i den nya regeringen har tidigare undvikit eller “glömt??? att betala tv-licens. Hur påverkar gamla synder deras nuvarande förtroende som ministrar?

Jag tycker det är mycket allvarligt att våra folkvalda inte har rent mjöl i påsen. Nu rullas skandal efter skanal upp runt både kultur och handelsministrarna och det är av sådan allvarlig art att deras moral och oförvitlighet sannerligen kan ifrågasättas. För mig finns bara en enda lösning: Avgå.

2) Plötsligt fick Radiotjänst tusentals samtal från privatpersoner som ringde in och anmälde tv-innehav. Vilka tror du fuskar mest med tv-licensen: Väljarna eller de valda?

Det går nog på ett ut vem som fuskar mest tror jag. Ingen ska självklart fuska med skatter, lagar och regler, men visst är det extra allvarligt om de som beslutar om dem inte lever upp till dem. Det ger ju signalen till ”vanligt folk” att fuskandet är okej.

3) Ska det ställas högre krav på politiker än på “vanligt folk???? Varför/varför inte?
Absolut ska det det! De folkvalda ska agera förebilder för vanligt folk. Självklart är det så att de som beslutar om våra lagar ska ha rent samvete och rent mjöl i påsen!
4) SSU:s ordförande, Anna Sjödin, blev nyligen dömd för krogbråket i vintras. Vem tror du mest på: Krogvakten eller Anna?

Jag tror att vi aldrig kommer att få veta exakt vad som hände den där kvällen. Spontant av de versioner man hört tror jag på Anna. Det styrks också av att de enda vittnen som talar till vaktens fördel är andra vakter och annan anställd personal. Sen tycker jag hela grejen har blivit så otroligt uppblåst. Det har blivit prestige av det hela och ur den synpunkten känns det som framförallt media inte bryr sig om vad som egentligen hände.

Andra bloggar om:

Dela i Sociala medier