Snö is the shit…

Snö, snö, snö (Faximil från Aftonbladet)Snö, snö, snö och åter snö ska det bli om man ska tro vädergubbarna. Det är kul nästan jämt.

-10° är det nu i Stockholm. Riktigt svalt med andra ord och man gör inte Hundpromenaderna längre än nödvändigt kan jag lova.

Olycka på E4Snön ställer ju dessutom till problem med väglaget. Bilar smäller både här och där, och idag har E4 varit avspärrad i flera timmar efter en mycket svår trafikolycka med 30-talet bilar inblandade. Frågan är bara vad det är som orsakar alla dessa olyckor? Handlar det om bristande vana för vinterväglag, om dåliga däck, problem med att hålla avstånden eller kan helt enkelt de som smäller inte köra bil? Det är inte utan att det är lite läskigt när man tänker på att man själv är ute i Stockholmstrafiken varje dag mitt i rusningen till och från jobbet. Och även om de yrkeschaufförer jag åker med får anses vara rutinerade hjälper ju inte det om inte de andra i trafiken är det.

Senast för någon månad sen var vi fruktansvärt nära att smälla på Nynäsvägen. En bil körde ut ur kön rakt framför min taxi, mitt ut i kollektivkörfältet där trafiken flöt i 80-90 blås. Osedvanligt intelligent va? Tror ni att vederbörande ens brydde sig om att använda blinkers. Nej just det…

Vinter har sin charm, men jag föredrar sommaren på alla sätt och vis. Det är varmare, skönare, man behöver inte så mycket kläder, man kan åka båt, man kan grilla och man kan sitta ute och dricka pilsner. Härligt!

Edit: Vinter har en viktig fördel: Det finns inga getingar. Fast det ska man ju inte säga säkret eftersom det vaknade upp en dito i mitt hem i december förra året…

Dela i Sociala medier