100/100

Bredbandskåp med routerDe hann inte mer än gå ut genom dörren innan jag började demolera ”bredbansskåpet”.  De hade gjort fint och stängt efter sig, jag öppnar och förstör. Fast jag ska göra fint där sen, måset bara få tag på lite andra kablar. Nu kör jag i alla fall 100/100 från Bahnhof och linan fungerar och mäter det den ska. Lite förlust i min DLink-router men inte så det stör.

Först gjorde jag faktiskt fint i skåpet men så slog det mig att jag behövde koppla in min telefoni där tillfälligt innan koppartelefonin är tillbaka så det får bli så här så länge. Inte så vackert men det fungerar i alla fall. Jag tycker det är lite snålt att inte erbjuda mer än 1 publik ip-adress på en 100 mbit-lina men det är väl sånt man får ta antar jag. Nu står i alla fall routern där så jag kan korskoppla till de uttag jag vill ha nät i, just nu är bara ett uttag kk:at, det i vardagsrummet i datorns omedelbara närhet.

Nu är Com Hem uppsagt också, en sista betalning till dem kvarstår sedan är det Bahnhof för hela slanten.

Andra bloggar om: , , ,

Spänningen är olidlig

BredbandsskåpStockholmshem, min hyresvärd, har beslutat att dra in fibernät i alla sina lägenheter och äntligen har turen kommit till mitt hus. Redan klockan 8 i morse kom Relacom och påbörjade genom att montera ett bredbandsskåp i hallen där fiberanslutningen terminerar och blir till sedvanlig nätverkskabel.

Därefter drogs nätverksuttag både till kök, hall och sovrum. Och nu har man just varit här och ”sprutat” fiber. Nu återstår bara att de ska mäta fibern och sedan ska en elektriker för hoppningsvis också visa sin närvaro här och dra lite el till skåpet. Det förefaller som om det kommer finnas möjlighet att placera dit en egen switch för att korskoppla alla uttagen och det är ju onekligen smidigt. Hittills idag har jag träffat minst sex olika killar som varit här och jobbat, återstår att se om de dyker upp ännu fler nya ansikten innan dagen är slut.

Nu väntar jag bara på att de ska göra klart så jag får testa att koppla en dator till det nya nätverksuttaget och se om det går att komma åt beställningsportalen. Dessutom måste jag säga upp mitt avtal med Com Hem avseende bredbandet.

Andra bloggar om: , , , , ,

Pay more for less

Bredbandsoperatören ComHem och mobiloperatören Tre ahr ingått samarbete för att lansera mobilt bredband till ComHems befintliga kundstock. Man firar detta genom ett ”kanonerbjudande”…

Det är bara en LITEN hake. Hos ComHem kostar 3Bredbandet 100 spänn i månaden för 1 gb överförd datamängd, 190 för 5 gb datamängd. Bindningstiden är 18 månader. Modemet som behövs kostar 295 spänn.

Om man tecknar abbonemanget direkt hos Tre kostar det 199 kronor i månaden för obegränsad surf och modemet ingår. På bånda abbonemangen erbjuds man ett antal månaders frisurf.

Jag trodde hela idén med att de gick ihop och samarbetade var att det skulle bli någon vinst för kunderna. Så verkar dock inte vara fallet.

Andra bloggar om: , , , ,

Nu har jag Commit Hem

Com Hem loggaNu har jagkopplat in min anslutning till Com Hem. So far finns bara gott att säga. En liten jämförelse:

Bredbandsbolaget lovade: 20 ner 3 upp
Verkligheten var: 10 ner 2 upp

Com Hem lovar: 24 ner 8 upp
Verkligheten är: 21 ner 8 upp

Klar förbättring rent procentuellt. Känns väldigt skönt att äntligen ha en vettig upstream hemma. Det har jag saknat.