Spänningen är olidlig

BredbandsskåpStockholmshem, min hyresvärd, har beslutat att dra in fibernät i alla sina lägenheter och äntligen har turen kommit till mitt hus. Redan klockan 8 i morse kom Relacom och påbörjade genom att montera ett bredbandsskåp i hallen där fiberanslutningen terminerar och blir till sedvanlig nätverkskabel.

Därefter drogs nätverksuttag både till kök, hall och sovrum. Och nu har man just varit här och ”sprutat” fiber. Nu återstår bara att de ska mäta fibern och sedan ska en elektriker för hoppningsvis också visa sin närvaro här och dra lite el till skåpet. Det förefaller som om det kommer finnas möjlighet att placera dit en egen switch för att korskoppla alla uttagen och det är ju onekligen smidigt. Hittills idag har jag träffat minst sex olika killar som varit här och jobbat, återstår att se om de dyker upp ännu fler nya ansikten innan dagen är slut.

Nu väntar jag bara på att de ska göra klart så jag får testa att koppla en dator till det nya nätverksuttaget och se om det går att komma åt beställningsportalen. Dessutom måste jag säga upp mitt avtal med Com Hem avseende bredbandet.

Andra bloggar om: , , , , ,