Som i gamla tider

imageIdag har det nästan känts som om jag var tillbaka i mitt gamla jobb. Igår tog jag tåget till Örebro södra med två väskor och en roll-up, checkade in Scandic Grand och käkade räkmacka. Så långt som i gamla tider när man var på tur för att visa grejer.

Den här gången bestod dock packningen av papper, informationsblad, tidningar och annat som har med det nuvarande jobbet att göra. Skådeplatsen var Conventum i Örebro där Specialpedagogiska Skolmyndigheten hade konferens om tillgängilghet i skolan. Under dagen lyssnade deltagarna som var specialpedagoger och skolledare på olika föreläsningar. Under fika- och lunchpauser var det också utställningstid. Det var ett stundtals rätt magert häng. Det var precis som på tidigare utställningar jag varit på med gamla jobbet, när man kombinerar utställning med fikapaus vill man dricka kaffe, prata med gamla bekanta, lyssna av sin telefonsvarare, gå på toaletten och så vidare. Då blir det rätt lite tid kvar för själva utställningen.

Fick ändå en del intressanta samtal och blev av med en del material. Populärast var inte helt oväntat våra tryckta punktskriftsalfabet. Mindre poppulära våra texter om tillgänglig skola.

Nu har jag precis hoppat på tåget tillbaka mot Stockholm. Är förkyld, lätt febrig och fryser som en kamel. Ska kura ihop mig med lite ljudbok och tuffa mot huvudstaden. I kväll ska jag göra radio, förkylningen till trots. Fullt ös alltså. Eller som man säger, det som inte dödar, det härdar.

 

Dela i Sociala medier