En förebild har gått ur tiden

I dag nåddes jag av beskedet att en kvinna jag kände framförallt under mina tonår har avlidit efter en tids sjukdom. Dagny jobbade på de barnläger som jag åkte på från jag var sisådär elva år gammal fram till det jag fyllde sexton och hon var en av de första gravt synskadade personer jag mötte på riktigt. Det skedde dessutom i en tid när jag verkligen behövde förebilder. Att i den åldern få träffa vuxna personer med synskada, som inte tillhörde den egna familjen, var en otroligt viktig del av min uppväxt och en stor del i att acceptera sitt funktionshinder.

Jag har många fantastiska minnen från Dagny från de där åren. Det är svårt att tänka sig någon mer engagerad person än hon och en otroligt bra förebild.

Så här, när det är för sent, önskar jag att jag någon gång när jag träffat henne som vuxen skulle ha berättat för henne vad hennes närvaro på de där lägren faktiskt betydde för många av oss som deltog.

Jag hoppas att det även idag finns sådana förebilder för synskadade barn och ungdomar och att jag själv kanske någon gång kan få agera förebild för någon såsom Dagny gjorde.

Andra bloggar om: , , ,

Dela i Sociala medier