Ny videokamera: Canon Legria HF G10

Canon Legria HF G10Jag har ett längre tag letat efter en ny videokamera. Dels för att filma ren familjefilm men också för att leka med lite andra projekt. Jag var länge inne på att skaffa en Canon Legria HF M52, en bra konsumtkamera med vettiga specar.

När jag var nere i Katrineholm över julen så fick jag dock tips om Canon XA10, en semiprokamera i 17 000-kronorsklassen. Den var riktigt cool på alla sätt, speciellt med det tillbehörshantag som medföljer med riktiga XLR-ingångar och annat skoj. Men 17 000 är väldigt mycket pengar, speciellt när man tänker sig att använda den på amatörnivå. Av en slump hittade jag ett tips om Canon Legria HF G10 som i princip är samma kamera som XA10 men utan det extra handtaget. Efter lite Youtube-research så fastnade jag för denna och strax före nyår beställde jag den här skönheten som idag har blivit levererad.

En intressant detalj var att batteriet var helt tomt, man har ju blivit bortskämd med att saker man köper idag i alla fall har en viss del laddning i batterierna men inte denna. Själva kameran känns väldigt rejäl. Byggkvaliteten känns faktiskt väldigt bra. Det enda som man möjligen skulle kunna klaga på är väl att touchskärmen är lite seg när man trycker på den, men det är ändå inget som stör så mycket.

Ännu har jag inte hunnit testa den så väldigt mycket, men det som hittills testats har visat sig väldigt positivt. Nu ska det bara lekas mer med den.

Dela i Sociala medier