Talande febertermometer hos Clas Ohlson

Talande febertermometerEfter ett tips från Tonys teknikblogg så gick jag igår till Clas Ohlson för att inköpa en talande febertermometer. Termometern kostar 299 kronor och talar på engelska. I förpackningen finns förutom själva termometern ett praktiskt bordsställ som den kan stå i.

Termometern är platt med ett utstickande ”huvud” med en pip där IR-avläsningen sitter. På baksidan av detta huvud finns en knapp, denna används för att slå på apparaten (med ett tryck) och sedan när den är påslagen för att mäta feber. Man kan mäta endera mot pannan eller i örat. Som de flesta termometrar av den här sorten är mätning mot pannan en väldigt osäker metod och man bör mäta i örat i stället.

Man sätter den lilla pipen på termometern in i örat och trycker på knappen. Ett pip bekräftar att den mäter och sedan annonseras temperaturen både muntligt på engelska och på den stora displayen. Hörde man inte vad den sa finns en knapp på framsidan under displayen som repeterar det termometern sagt.

Det finns bara en ytterligare knapp på termometern, denna sitter på ena långsidan och används för att spara uppmätt temperatur i minnet och för att komma in i termometerns meny där man kan ställa in tid och datum samt välja om termometern ska tala eller inte. Termometern är inställd med tal på vid leverans.

Nu har jag inte hunnit testa denna med riktig feber, men testmätningar i örat ger en rimlig temperatur så det känns som den här fungerar som den ska.

Prislappen är ju inget att bråka om, och det är alltid trevligt när det kommer talande teknik till bra pris och som är tillgänglig i ”vanliga affärer”. Den här produkten är helt klart ett sånt där ”måste-köp” för alla som har behov av saker som talar!

Produkten finns både i varuhusen och i webshoppen, artikelnummer 34-7014 hos Clas Ohlson.

Andra bloggar om: , , , , , , ,

Dela i Sociala medier