London i augusti

Big Ben, London 2005I går bokades delar av årets semester, en tredagars tripp till London i augusti med en kompis.

Det är sju år sedan jag senaste besökte London, då var jag där under den tid då det pågick bombattacker bland annat mot London Underground. Det märktes väldigt tydligt då att London var en stad i skräck och beredskap och det ska bli skönt att återse ett London som förhoppningsvis är mer likt de London jag känt sedan tidigare.

Det är ju OS i London i år vilket märks bland annat på flygpriserna. Vi landar i London två dagar efter OS slutat och lämnar London innan Paralympics börjar.

Efter visst ledande av alternativ så slutade det med att vi bokade flyg och hotell via Ving. Vi kommer flyga Norwegian till och från London-Gatwick airport. Bor gör vi på ett hotell nära Padington station. Ser fram emot att återse London igen. Denna gång dessutom med en kompis som inte tidigare besökt staden ”på riktigt”. Det är extra kul att få visa de ställen i London som gjort att jag tycker mycket om den här staden.

Madame Tussaud's, London, 2005
Madame Tussaud's, London, 2005

Ett ställe som jag besökt innan och vill besöka igen är Churchill War Rooms, den plats där krigsledningen satt under andra världskriget och som idag är museum. Andra världskrigshistoria intresserar mig mycket, och det här är en väldigt intressant plats att besöka, rekommenderas varmt. Något mindre sugen är jag kanske att gå till Madame Tussaud’s som jag besökt vid fyra olika tillfällen. Men det är ju en sak man bör se i London, och skulle staden få för sig att bjuda på dåligt väder är det ett inte helt dumt tidsfördriv – om man inte hellre sätter sig på någon av stadens otaliga pubar i stället förstås.

För övrigt har jag publicerat ett antal inlägg från resan till London 2005 i bloggen. De är från början publicerade på Blogspot men nu importerade här.

Andra bloggar om: , , , , , ,

Dela i Sociala medier