Snacka går ju…

Expressens sexredaktion har presenterat en undersökning gjord av tidningen Manhunt Daily på temat i vilket land i världen man hittar killarna med de största snopparna. Man har samlat in fakta från män i 40 olika länder och vårt grannland Danmark vinner i undersökningen med en medelsnopp på 19,28 cm. Vi svenskar får dela andraplatsen med Italienarna med ett medel på 18,90 cm.

Enligt mer verdertagen statistik är en svensk normalsnopp i medel 15 centimter ungefär, give or take a few. Känns det verkligen rimligt att de svenska karlarna helt plötsligt skulle blivit så mycket större – i medel? Näe, tillåt mig tvivla. Nog för att miljöförstöringen säkert påverkar oss, men det finns ju ändå gränser. :)

I undersökningen är det männen i Malaysia som har minst snoppar med ett medel på 15,4. Det känns ju mer rimligt. Man brukar ju säga att asiatiska män har mindre, även om det kanske inte ligger någon sanning i det, så kanske de helt enkelt överdrivit lika mycket procentuellt som sina svenska och danska bröder.

Storleken är en ständigt återkommande fråga och för många kanske några cm hit eller dit spelar roll – även om jag inte riktigt kan förstå det. Det viktiga är ju att den fungerar för det den är tänkt att användas till och det gör den även om den inte passerar över 15 cm så mycket. Det enda såna här undersökningar utan vetenskaplig grund gör är att skapa en ännu större osäkerhet hos unga killar om de är normala där nere och om nån ska vilja ha dem då ”den” inte lever upp till standarden.

Visst, vi som är vuxna kan läsa sån här mediarapportering som ”trivia” och inte bry oss så mycket om det, men jag tycker att etablerade media ändå borde ta sitt ansvar för hur befängda saker de publicerar.

Andra bloggar om: , , , ,

Dela i Sociala medier

  4 Replies to “Snacka går ju…”

  1. ”Herrtidningen Manhunt Daily tog tag i funderingen och frågade sina läsare om snopplängd.”

   Oseriöst som bara den med andra ord. Att män gärna avrundar uppåt med flera cm är extremt vanligt.

   • Jo, nu är det nog inte bara killar som kan tänkas överdriva, men naturligtvis är det så. Det är som sagt inte speciellt vetenskapligt. Det finns ju vetenskapliga studier i ämnet, och de är ju rimligen mer adekvata.

   • Ja. Det är väl rätt uppenbart att det är så, eller så har dem mätt på ett sätt som i alla fall för mig är okänt. ;-)