Så var det gjort…

Jag har röstat på Socialdemokraterna - Rösta du också!Då har jag gjort min plikt i 2010 års val och röstat. Jag förtidsröstar då jag har svårt att ta mig till den vallokal där jag ska avge mina röster, nånstans långt bort i ett plugg där jag aldrig varit.

Jag har i alla fall gjort min plikt för Sverige och jag hoppas att så många som möjligt inser att vi måste rösta för välfärd, medmänsklighet och solidaritet. Om vi vill ha ett land att vara stolta över, ett land med socialt skyddsnät och ett land där de som är sjuka eller arbetslösa inte straffas med fattigdom, då måste vi rösta rödgrönt i årets val. Det har jag gjort. Och det är jag stolt över!

Jag hoppas att du också tänker efter vad det här valet innebär. Se inte bara till kronor och ören i din egen plånbok utan titta omkring dig. Mycket av det välstånd vi har i det här landet är uppbyggt av de generationer som levt och arbetat före oss. Den generation som nu tvingas vända på varenda krona för ett drägligt liv.

Det är du som bestämmer hur de fyra åren ska se ut. Oavsett hur du tänker rösta – Gå och rösta! Varenda röst är viktig. Röstskolkare gynnar bara de krafter som vill in i riksdagen som inte vill att alla människor ska ha ett lika värde, därför är det inte bara en demokratisk rättighet att gå och rösta, det är också en skyldighet om man bryr sig om det land vi lever i.

Andra bloggar om: , , , , , ,

Dela i Sociala medier

    2 Replies to “Så var det gjort…”

    1. Låter intressant. Vi får prata om det. Har ju varit engagerad inom rörelsen förut som du vet, men kändes som det var omöjligt att komma nånstans där man ”gör nytta” om du förstår. Men som sagt vi kan prata om det när vi ses!