Gammal trotjänare åter i tjänst

kd400z.jpgJag är jätteförtjust i min KonicaMinolta A1. Det är en fantastisk kamera på alla sätt, men den är stor, grymt stor. Det får tyvärr till följd att man hellre lämnar den hemma än tar med den på semestern, och på det viset blir ju inga bilder tagna som bekant.

Därför har jag nu städat fram min gamla trotjänare ur gömmorna, en Konica Minolt KD-400Z. En liten och behändig 4M-pixel kamera som är betydligt lättare att släpa med sig. Kameran var lätt att hitta, batteri och laddare var mer avlägsna men till slut kom även de fram i en gammal flyttkartong.

Batteriet är nu under laddning, men jag var tvungen att prov-fotografera med den och se så den faktiskt fungerar fortfarande. Det gör den, däremot verkar det vara lite si och så med minneskortet. Kanske har det varit med för länge. Problemet är bara att det inte verkar helt lätt att komma över vanliga Memory Stick idag. Nu för tiden är det ju såna där häftiga Memory Stick Pro eller Duo eller vad de heter och såna äter inte den här kameran.

Nåja. Det ordnar sig nog.

Andra bloggar om: ,

Dela i Sociala medier

    2 Replies to “Gammal trotjänare åter i tjänst”

    1. Kolla om det inte finns en firmwire uppgradering till den. Jag hittade en till min KD-500Z och med den stöder den MS Pro. Annars får du väl tjacka SD-kort, för den tar väl de med? Eller är det bara 500an som har två kortplatser?

    2. Tack för tipset!

      Jo, även 400z stöder SD, så det är väl en lämplig variant inte annat. Jag har alltid varit lite anti memorystick så det kan passa bra hehe. Ska dock absolut leta ny firmware.