Ny handapparat

VX-177Så var det dags för en ny rigg igen. Denna gång en ny handapparat. Jag har ett tag varit missnöjd med VX-7 som jag kört. Den är lite för liten, lite för lite radiokänsla och framförallt lite för dålig mottagardel.

Men i onsdags ramlade ett paket in på jobbet med lite ny radioutrustning. Närmare bestämt en Yaesu VX-177, en handapparat enbart för 70cm (UHF). Har nu hunnit testa radion ett par dagar och kan konstatera att det är en milsvid skillnad. Har ju enbart haft duo-bandare förut och det är klart det blir skillnad på mottagaren, men att det skulle vara så stor skillnad hade jag kanske inte trott.

Ännu så länge är den yttterst basic-programmerad i avsaknad av dataprogrammeringskit så bara de viktigaste repeatrarna är inlagda. Blir ju bättre när man kan få lite programmering på plats. Framförallt för att kunna lyssna på lite annan trafik även utanför amatörbanden.

Andra bloggar om: , ,

Dela i Sociala medier