Mellanlandning i Stockholm

Då är första delen av vår lilla decemberturné avklarad. I onsdags på dagen var jag och genomförde en utprovning med en kund i Uppsala. Det är riktigt smidigt att tåga till Uppsala, 40 minuter enkel resa. Dock är det så kallade resecentrumet där en total katastrof. De har hållit på att bygga om i flera år och det ser olika ut varenda gång man kommer dit. Kunden satt i alla fall på bekvämt gångavstånd från stationen och allt gick smidigt. Var tillbaka igen i Stockholm strax innan klockan 14 och hann återvända till kontoret för att fixa lite offerter och fakturor, dricka kaffe, hämta packningen och tillsammans med Jocke bege mig mot stationen igen.

Klockan 16.55 rullade tåget mot Falun och det gick faktiskt i tid. Det var framme i Falun 28 minuter försenat – ett faktum som tågpersonalen var mycket noga att påpeka. Gränsen för SJ’s resegaranti går vid 30 minuter på den aktuella streckan. Drygt!

Väl framme vid hotellet blev jag först aningens förvirrad eftersom jag blandat ihop det aktuella hotellet med ett i Sundsvall. Hur som helst så är Scandic Lugnet i Falun ett väldigt trevligt och hundvänligt hotell. Efter hundmatning begav vi oss ner i matsalen för en sen middag. De körde italienskt tema på menyn denna gång så det blev en pizza med mozzarella och lufttorkad skinka för mig. Gott! Jocke valde nån kycklinghistoria och blev inte speciellt nöjd.

Torsdagen ägnades åt kunden vi skulle träffa och nu ser det faktiskt ut som om det är färdiglevererat där för den här gången. Ett case som tagit aldeles för lång tid och med aldeles för mycket strul, men nu är det i alla fall över.

På kvällen skramlade vi TIB/Tågkompaniet mot Örebro och tog in på Scandic Grand. Ett av sveriges sista hotell som har rökrum. Dessutom tvingar dem besökare med hund att sova i dessa rum. Riktigt riktigt vidrigt!

Vid 14.45 åkte vi åter mot Stockholm och kvällen igår ägnade jag åt att titta på nya Arn-filmen. En riktig höjdare. Den avviker visserligen mycket från böckerna, men det är nog svårt att få till det på ett annat sätt, så man får försöka se det för det det är; en fristående tolkning av böckerna. Och som sådan är betyget full pott.

Idag har jag börjat dagen med sen frukost och en timmes promenad med hunden i regnet. Det var riktigt skönt – regnet till trots.

I morgon fortsätter turnén. Tåget går mot Göteborg och möten på vårt huvudkontor.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , ,

Dela i Sociala medier