Harry Potter Och Halvblodsprinsen

Den 21 november är det dags för en ny HP-film, närmare bestämt Harry Potter Och Halvblodsprinsen.

Jag har hittills dissat de senaste filmerna rätt hårt. Samtidigt som de har gjort sig bättre sedan när man fått dem på DVD än när man såg dem på bioduken.

Främsta anledningen till att jag varit skeptisk är att man tagit bort eller förändrat väsentliga delar av historien på ett sätt som gör att man som inbiten bokläsare och HP-fan får svårt att känna igen sig i storyn.

Det är bara att hoppas att HPHBP blir bättre och att man fått till en närmare följning av storyn. Ska i alla fall bli spännande att se filmen, men den här gången tror jag att jag skippar biobesöket och i stället väntar tills filmen kommer ut på DVD. Fast… Ja, vi får se hur det blir.

Uppdatering 2008-08-17: Som Fredskronk skrivit i kommentaren har Warner Bros beslutat flytta premiären av HPHBP till sommaren 2009. Premiärdatum i USA är den 17 juli 2009. Orsaken verkar vara mer ekonomiska och strategiska än produktionstekniska.

Dela i Sociala medier

  One Reply to “Harry Potter Och Halvblodsprinsen”

  1. Egentligen är det väl bara film fem som jag tyckt var riktigt bra faktiskt även om de andra filmerna ”funkar”.

   I intervjuer har WB sagt att de tänker fokusera mer på kärlekshistorierna i sjätte boken. Om det stämmer så lär inte HPHBP bli en allt för stor höjdare.

   Tyvärr lär du dock få vänta ett litet tag på filmen. Följande släpptes på MuggleNet för någon dag sedan.

   ”BURBANK, CA, August 14, 2008 – Warner Bros. Pictures today announced that it has moved back the release date of “Harry Potter and the Half-Blood Prince” to Summer 2009. The sixth installment of the blockbuster Harry Potter franchise will now open day-and-date domestically and in the major international markets on July 17, 2009. The announcement was made by Alan Horn, President and Chief Operating Officer, Warner Bros.”

   Se: http://www.mugglenet.com/app/news/full_story/1810