Skugge försöker kommersialisera blogsfären

Linda Skugge har slutat vara feminist och i samband med har hon också lanserat sin nya blog ”Saker som växer”, som handlar om hennes trädgård, och det barn hon väntar. Gott och väl, lite lagom ointressant sådär. Dock så tar Skugge till ett nytt grepp. Hon tar nämligen betalt för att folk ska få åtkomst till hennes texter. För 69 kronor i månaden kan du läsa om Linda Skugges graviditet.

Jag har alltid haft en väldigt kluven inställning till Linda Skugge. En del saker hon skrivit har varit jättebra, men att betala för att läsa henne. Näe. Dessutom tycker jag att hon den senaste tiden hållit betydligt lägre klass på sina krönikor. Jag tänker dock inte gå till sådana ytterligheter som somliga andra gjort och gått till direkta personangrepp både mot Linda Skugge och hennes ännu ofödda barn. (Läs kommentar om kommentarer här)

Det somliga skriver om Linda Skugge i diverse kommentarer på olika forum anser jag är fullständigt oförsvarligt, oavsett vad man i övrigt tycker om betal-bloggs idén. Personligen anser jag att betal-bloggar är en fara för blogsfären eftersom bloggar traditionsenligt har varit fria. Information wants to be free…. (Vilket av någon outgrundlig anledning fick mig att tänka på Blue Ribbon Campaign :-) )

Andra bloggar om: , ,

Dela i Sociala medier

  2 Replies to “Skugge försöker kommersialisera blogsfären”

  1. Tror allvarligt talat inte att du behöver vara så orolig. Hur många kommer att vilja betala för att läsa någon annans blogg egentligen? Tänker lite på hur vissa dagstidningar, exempelvis SVD, försökte göra om sina sajter till endera betal- eller enbart tillgänglig för prenumerantvarianter. Gick inte så bra, och VIPS så var det experimentet över.

   Sen angående din rubrik om en kommersialiserad blogsfär så vad ska man kalla en sfär som utöver indiebloggar även innehåller företagsbloggar samt bloggar med Googleannonser?

  2. Mjo, du har onekligen en poäng. Vi får väl hoppas att du har rätt.

   Angående kommersialismen, ptja… :-)