SÄPO stänger webplatser

Lite blandade länkar på temat med SÄPO’s inblandning i stängadet av webplatser som boddeh hos Levonline.

Sujektivt.se: Välkommen till polisstaten
Om utrikesfrågor: Yttrandefrihet får ge vika för hotbild
Och sist DN’s artikel i ämnet.

För övrigt gör Aftonbladet ett intressant utspel om den ökande övervakningen och ”Bodströmsamhället” idag, man kallar Thomas Bodström för SÄPOs drömminister.

-Han kanske bara är Säpos nyttiga idiot, säger professor Dennis Töllborg, expert på proaktivt polisarbete.

Aftonbladet har också en dagens fråga i ämnet. Beklagligt nog tycker endast 36 procent av Aftonbladets läsare att den personliga integriteten är viktig. Har de övriga 60 procenten inte försått vad dessa nya lagar kommer innebära, eller har de svalt terroristhotet med hull och hår? Tydligt är ju att man som politiker kan driva igenom exakt vilka lagar man vill, så länge det sägs främja hotet mot terrorism. Konstigt nog är det aldrig de farliga terroristerna som drabbas av lagarna, utan oskyldiga svenssons vars liv snart är så registrerade att Polisen kan följa varje individ ner på toalettbesöksnivå. ”Jaha, herr Larsson… detta ser inte alls bra ut… De senaste två veckorna har ni besökt toaletten 72% oftare än under samma tid förra året, vad har ni att säga till ert försvar?”

För övrigt är tanken att polisen ska få rätt att begära DNA-prov av vem som helst, så länge de kan vara intressanta i en utredning – oavsett om personerna ifråga är misstänkta för brott eller inte.

Hörde också att det är många som vill försvinna ur PKU-registret som finns hos Karolinska Huddinge. Ni vet, det register där man plockade fram DNA i samband med Anna Lindh-rättegången. Aftonbladet framställde det som att det var kriminella som ville tas ur registret. 700 personer per år ansöker om att deras data skall plockas bort ur registret. Att automatiskt säga att dessa personer är kriminella som vill undgå rättvisan är inte bara larvigt och med all säkerhet osant, det är dessutom vädligt korkat.

Dela i Sociala medier