Sista dagen i Rom

Sista dagen i Rom ägnades framförallt åt lite shopping. För min del blev det en tröja på Lewis-store och en leksak till Elin på Disney Store. Mat och öl och glass stod också på programmet. Vi hamnade på en riktig turistfälla till lunchen. På kvällen återvände vi till stället där vi åt vår första lunch i Rom. Vi blev inte besvikna den här gången heller. Ironiskt nog hittade vi nästan den bästa maten precis intill hotellet…

I morgon far vi hemåt Sverige igen.

Fredag i Rom

Bild

Fredagen ägnades åt besök i Peterskyrkan och Vatikanen. Vi gick och gick väldigt mycket och mina fötter är aningens ledsna över det myckna promenerandet här i Rom.  image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Torsdagen i bilder

Bild

Dagen bjöd bland annat på besök på Piazza Navona och vid Pantheon. Dessutom ett dopp i en fontän. Idag är vädret lite sämre och det är väldigt kvavt. Just nu besök på hotellet för dusch innan vi går ut och letar middag.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Framme i Rom

Vi är framme i Rom och har hittat vårt hotell. Dagen har bestått av sen lunch och sedan lite vin och middag i området runt hotellet.

I morgon väntar colloseum på oss, bland annat.

image

image

T minus 48 hours and counting…

Colloseum: Foto: Wikimedia CommonsFölj alla inlägg om denna resa.

Om 48 timmar lyfter vårt plan mot Italiens huvudstad Rom. En veckas semester i den antika huvudstaden väntar. Jag har läst mycket om Rom, framförallt antikens Rom, så det ska bli spännande att besöka den på riktigt och se alla de historiska platserna; Colloseum, Piazza Navona, Phanteon, Fontana di Trevi, Peterskyrkan och Vatikanen för att nämna några.

Veckan lovar vackert väder med dagstemperaturer strax över 30, kanske lite för varmt för min smak. Men det blir nog ändå skönt. Man får chilla i skuggan med ett glas vin eller fem, äta god mat och njuta av lite ledighet.

”Teknikväskan” är packad med dator, mobilt bredband, kamera och alla andra nödvändigheter för ett besök i Rom. I morgon ska jag ägna mig åt att tvätta och packa inför resan och måndag morgon klockan 07.30 är det dags att mötas på Stockholm Central för att åka mot Arlanda och vidare mot Leondardo Da Vinci airport.

Andra bloggar om: , , , , , ,