Mac Mini is still the shit

Rippning i full färd
Foto: joche.se

Nu har jag börjat känna mig hemma i Apples värld. Min Mac Mini har flyttat in som TV-dator med allt vad det innebär. Har börjat föra över DVD-filmer till burken för att ha dem lättare tillgängliga i Front Row – det vill säga, jag är för lat för att leta fram filmerna ur lådan och tycker det är bekvämare att välja dem direkt på skärmen.

Det tar en evinnerlig tid men det blir himla trevligt när det är klart. Just nu sliter maskinen hund med rippningen men jag har hittat en bra strategi så det inte blir så jobbigt. Riktigt schysst att använda macen för film, musik och annat sådant direkt från teven.

Enda besvikelsen just nu är att jag inte får SVT Play att lira som jag vill, men jag ska fortsätta jobba med det på sikt. Joél har också tipsat mig om en annan mediahanterare som jag eventuellt ska prova i stället för Front Row.

Andra bloggar om: , , ,

Dags att prova på ”det andra operativsystemet”

Mac MiniNu är det äntligen dags att prova ”det andra operativsystemet”, det vill säga MacOS X. En Mac Mini har beställts för att delvis leka tevedator och delvis agera lekdator för att jag ska lära mig mer om Apple’s värld. Det ska bli riktigt spännande faktiskt. Mac mini är i alla fall en fruktansvärt ball liten dator. För hoppningsvis så ramlar burken ner via posten i morgon.

Andra bloggar om: , ,