Kryssning till Helsingfors

Bild

I helgen har vi varit iväg på kryssning. Vi åkte med M/S Silja Symphony från Värtahamnen i Stockholm till Helsingfors. Båten avgick fredag kväll och vi hade en heldag i Helsingfors på lördagen innan vi åter vände kölen mot fosterlandet för att gå i land igen söndag morgon. Vi hade hytt i Commodore-klass vilket är större hytter med dubbelsäng och sittgrupp och det bästa av allt: en balkong.

Det blev en rätt lugn helg och vi njöt av att bara ta det lugnt, vi åkte barnfria medan farmor var hemma hos oss och var både katt- och barnvakt. En härlig bonus på kryssningen var att möjligheten att få frukost serverad till hytten ingick i priset, en förmån vi utnyttjade båda morgnarna. Det var härligt att sitta på balkongen och njuta av frukost i solskenet medan båten gick in till hamn i Helsingfors.

I Helsingfors passade vi på att ta en sightseeing-tur med båt från Salutorget på 1,5 timme runt de många öarna i Helsingfors skärgård innan vi letade lunch. Det tog en stund att hitta ett bra ställe att äta på men till slut gick vi mätta ombord igen.

Det här var ett trevligt inslag i semestern. Commodore-klass kostar rätt mycket men det var det definitivt värt. Tre lådor öl fick följa med hem också, tillsammans med lite godis.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,