Foto är kul

Det är skoj att leka med kamera. Framförallt när man har så mycket möjligheter som inte en kompakt-kamera kan bjuda på. Kolla bara exemplen nedan på nattfotografering. Båda kamerorna är 10 megapixel, båda är inställda på full automatik. Systemkameran i landskapsläge, kompaktkameran i nattfoto-läge. Båda bilderna är tagna med stativ.

Jämför framförallt bruset i de båda bilderna, samt naturligtvis färgåtergivningen. Ska ta samma motiv i dagsljus i morgon också för att även där jämföra skillnaderna.

Ny kamera

Första bilden med ny kamera (klicka för stor)
Första bilden med ny kamera (klicka för stor)

Nu har jag äntligen blivit med systemkamera. Som jag har längtat! Det blev en Nikon D60 med tillbehörspaket inhandlad hos SIBA. Fördelaktigt mellanreaspris var det så det blev till att slå till på en gång.

Nikon D60 med blixtJust nu har jag ett 18-55-objektiv och jag får väl se om det kommer räkca även på längre sikt. I tillbehörspaketet ingår även en extra blixt med ”uppblixt-funktion”. Det gör att man inte behövar skjuta blixten i ansiktet på sina motiv vilket jag tycker ger bättre bilder. Dessutom är den mer kraftfull än den blixt som sitter inbyggd på själva kameran. 10,2 Megapixel bjuder den på och det kommer ju räcka långt och som första kamera tror jag det blir aldeles perfekt.

Självklart blev Skippen det första motivet att provskjuta kameran med. Klicka för fullstor version av bilden. Jag tycker nog inte man kan klaga på den.

Uppdatering: Fotoguidens test av D60.

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,