Familjevecka på Almåsa

2014-07-18 10.18.53
Almåsa ligger vid Hårsfjärden i Stockholms södra skärgård.

Nu i veckan har SRF tillsammans med Almåsa arrangerat en familjevecka för familjer där endera barn eller föräldrar har en synnedsättning.

Detta var första gången man arrangerade något liknande och tyvärr kom annonsen om veckan ut lite sent då många redan hade planerat sin semester. Därför blev vi bara tre familjer som kom denna gång. Totalt fyra barn varav Elin var yngst, de andra barnen var 6, 7 och 10.

2014-07-14 11.48.12
Vi bodde i stuga under veckan. Molly trivdes fint att vila utanför.

Vi kom hit måndag till lunch och på eftermiddagen var en simlärare inbokad för att på ett lekfullt sätt öva med barnen i poolen. Elin var för trött så vi hoppade den aktiviteten. På kvällen ägnade vi oss åt att rita och spela spel. Vi gick först till en konferensstuga för att vara där men efter att jag blev getingstucken och vi upptäckte ett stort getingbo under altanen så flyttade vi oss till en annan lokal i stället. Den som påstår att getingar inte sticker än om man bara är fredlig och står still vet inte vad de snackar om. Jag var mycket fredlig och stod blick stilla när jag blev stucken i foten – rakt genom strumpan.

Daniela skjuter elektronskytte i logen.
Daniela skjuter elektronskytte i logen.

På tisdagen så tillbringade vi förmiddagen vid stranden, Elin lekte i sandlådan och gungade och Daniela gav sig på elektronskytte. På eftermiddagen var det åter övningar i poolen och den här gången orkade Elin vara med.

2014-07-16 14.57.39
En nära-älg-upplevelse på Skansen. Älgen ligger och vilar i skuggan vid staketet.

På onsdagen begav vi oss till Skansen för att åka karusell och titta på djur. Elin fick åka med barntåget och det var väl det hon tyckte var roligast. Jag tycker Skansen är jäkligt fula! Eftersom Elin är så liten får hon inte åka själv utan måste ha en vuxen med, då åker hon gratis men man får i stället betala en vuxenbiljett. Som om det skulle finnas en enda vuxen i världen som skulle komma på att åka den attraktionen själv. Riktigt dåligt!

Annars var nog Skansen rätt tråkig för henne, hon såg inte riktigt det roliga med att titta på djur bakom staket och numera har man ju i princip tagit bort Lill-Skansen helt och hållet så ungar inte kan få närkontakt med djuren. Jag kan förstå varför, men ändå är det lite tråkigt att det blivit så.

På torsdagen stod vattenskidor på programmet. Jag var tyvärr inte med då jag behövde bege mej en stund till husvagnen. Jag hade ett möte där, men den jag skulle träffa dök inte upp så hela utflykten var rätt onödig – dessutom gick jag miste om Almåsas goda fiskgryta. Daniela och Elin var med till vattenskideåkningen men av naturliga skäl så åkte inte Elin. Hon lekte nöjt på stranden med sand och vatten i stället. På torsdagskvällen kom kompisarna M och C ut och hälsade på. Vi hade barnvakt och tillbringade några sköna timmar på altanen med ett par öl och livemusik.

Nu är det fredag och familjeveckan är slut. Det har varit trevliga och sköna dagar här. Jag trodde jag skulle tycka det var lite långt med fyra nätter här men det har varit riktigt trevligt och sköna dagar med trevliga människor. Jag hoppas verkligen att familjeveckan återkommer nästa år och att man då går ut i bättre tid så att fler familjer har möjlighet att delta och förhoppningsvis att det kommer något eller några barn som mer är i Elins ålder.

Nästa gång jag åker hit blir den 11 augusti. Då ska jag tillbringa en hel vecka på Almåsa tillsammans med min blivande ledarhund Walter. Den veckan kommer nog bara swisha fram!

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

 

 

Dela i Sociala medier