Lanzarote, dag 2

1474515_10151833671048380_1278120636_nFörsta riktiga heldagen här nere började sent, vi unnade oss en skön sovmorgon! Dagen började med att jag gick och köpte baguetter till vår frukost. Det är inte direkt dyrt med bröd här, baguetterna kostade 38 eurocent styck.

Vi tillbringade sedan resten av förmiddagen i vår lägenhet. Den har en skön balkong och väljer man att vara inomhus, där jag ibland trivs bäst är det behagligt sval temperatur.

Vi valde att inta en sen lunch i poolbaren. När vi nästan har ätit färdigt händer något helt osannolikt. Ett par kommer fram till oss och ber om ursäkt för att de stör i måltiden och undrar om det inte är jag som är Joche? Jo, visst är jag det. De som kommit fram är min gamla lågstadielärare Ulrika och hennes man Pelle. Det visar sig att de bor på samma hotell som oss och ska vara här i fjorton dagar. Jag är fortfarande lite chockad över detta, det är som sagt helt osannolikt att mötas på ett hotell på Lanzarote av alla platser.

Efter lunchen gav vi oss ut på tur. Målet var att hitta en affär som sålde spanska kontantkort för att vi skulle kunna få en lite bättre uppkoppling här. Det gick inte så bra, vi hittade fram till adressen men där fanns inget som ens vari närheten av en affär. Efter mer research har det visat sig hart när omöjligt att hitta ett kontantkort här nere så vi får nog lägga ner idén.

Kvällens middag åt vi på ett ställe som heter Nico’s och ligger nära vårt hotell. Maten var väldigt bra, men personalen hade tyvärr mycket att önska! De var alldeles för på när vi försökte läsa menyer, störde och tog i från mig menyn. De gav sig inte förrän Daniela sa till dem på spanska att lägga ner. Som sagt, maten var kanon, men med tanke på bemötandet kommer vi inte att göra något återbesök. Dagen har avslutats i stillhet med ett glas kall Coca cola och nu ska det bli skönt att krypa till sängs och läsa lite bok innan man somnar.

Dela i Sociala medier