Magine – TV på ett helt nytt sätt

Timeline i Magine

Det är dags att förändra synen på hur vi ser på TV. Glöm allt vad digital-boxar heter. Framtidens TV heter Magine, en helt ny tjänst som jag är med och betatestar.

I Magine får du en time-line som vi är van vid från de digitala programguiderna i digitalboxarna. De program som sänds just nu är gröna och man ser också program en vecka bakåt i tiden. Magine finns just nu för webben och för iOS-enheter. Med Airplay-stöd kan man också visa programmen på sin vanliga TV.

I Magine kan man dels se det som sänds just nu. Kllcka på ett grönt program och du kommer in i programmet i direktsändning (notera ”ON AIR” i beskrivningstexten i bilden ovan). Nu är det bara att titta på programmet – självklart i fullskärm om man så vill. Vill man se programmet från början så är det bara att ta tag i slidern och backa tillbaka till programmets början. Men inte nog med det, i princip kan man se alla program som sänts en vecka tillbaka i tiden. Och ja, tittar man på sådant som redan sänts kan man spela förbi reklamen.

TV-tablå

TV-guide i Magine

För att göra det enklare att hitta sitt favoritprogram så kan man också aktivera TV-guiden där man snabbt kan bläddra bakåt kanal för kanal.

Magine är i en tidig beta och just nu med bara ett begränsat antal kanaler. Tjänsten har just nu väldigt mycket buggar (och fungerar över huvud taget inte med VoiceOver) men när den är färdigbyggd har den definitivt chansen att förändra vårt sätt att se på TV. Vilka prisnivåer kanalpaket i Magine kommer att ligga på är inte känt idag. En intressant detalj är att Magine ska fungera fint över 3G – något som jag dock ännu inte har hunnit testa.

Själva appen finns på App Store. För att få en invite kan man anmäla sig på Magines hemsida.

Det ska bli intressant att följa Magines utveckling – och jag återkommer så klart om det här i bloggen.

Andra bloggar om: , , , , , , ,

Dela i Sociala medier

    4 Replies to “Magine – TV på ett helt nytt sätt”

    1. Jag tycker vi kan skippa ”sänds just nu” program i huvudtaget och enbart ha play-tjänster där man aktivt får välja vad man ska se på. Osunt att inte interagera utan att bara låta ett förutbestämt flöde mata på med information. Många skit program man har sett och många bortslösade timmar pga. latheten att aktivt hitta ett bättre alternativ till syssla.

      Men det är ju ett steg i rätt riktning det här i alla fall.

      • Jag kan delvis hålla med dig, men den direktsända TV:n har också sin plats. Just med tanke på interaktion så måste en del program sändas live och det finns också behov och önskemål hos publiken för live-tv, så därför tror jag ändå på en mer flexibel tv-tablå i kombination med olika play-tjänster eller tjänster som Magine.