Coop Gourmet – färdiglagat på nytt sätt

Coop Gourmet med laxNär jag häromdan var på Coop och handlade så hittade jag en ny form av färdigrätt, Coop Gourmet. I stället för suspekta plastlådor med mat i är maten i dessa förpackningar packad i påsar, potatis/ris för sig och kött/fisk och sås för sig. Man värmer påsarna i micro och lägger sedan upp maten.

Jag har hittills provat tre olika rätter, kycklingfilé i vitlökssås med potatis, pasta med räkor och bacon samt lax med dillpotatis och senapssås. Förutom med pastan har jag varit väldigt nöjd. God mat som tack vare påsen blir jämt varm. Dessutom blir det trevligare när man lägger upp maten på tallrik.

Pastan får minuspoäng eftersom den förutom räkor och bacon också innehöll en rätt stor mängd oliver. I övrigt var det gott.

För en sån som jag som tycker matlagning när man är själv är trist är det här helt klart ett intressant alternativ till matlagning, i alla fall på vardagskvällar. Det går fort, blir gott och är fruktansvärt smidigt.

Andra bloggar om: , , , ,

Dela i Sociala medier