Mot nytt hem, del VIII: Jakten på en spis

Kök med spishäll34 dagar till flytten

Det är trevligt med ett nytt, modernt och snyggt kök när man flyttar till en ny lägenhet. Problemet är bara att det pågående modet är allt annat än fullt tillgägnligt.

I vår nya lägenhet finns en inbyggd spishäll. Det är mycket snyggt och säkert också funktionellt. Problemet är bara att den har touchkontroller, vilket i ett hem med gravt synskadade personer är ett elände.

Lite research på nätet visar att det är i princip är omöjligt att finna spisar utan touch-paneler, i alal fall om man vill ha en induktionshäll och det känns ju som att om den ska bytas så är det det man vill ha. Husqwarna har haft en modell, QHC6600, som hade varit perfekt. Induktion och fysiska smarta vred. Behöver jag säga att den har utgått ur sortimentet? Varken Husqwarna, Electrolux, Whirlpool eller något annat märke jag lyckats hitta tillhandahåller spisar utan touch. Seriöst, hur svårt ska det vara? Vill verkligen alla människor ha touchkontroller för allting?

Det är nu således bara att hoppas att det på något vettigt sätt går att märka upp kontrollerna så att de går att använda.

Andra bloggar om: , , , , ,

Dela i Sociala medier