Comhem och deras ”bluffavgifter”

I samband med att vi ska flytta har jag sagt upp vårt bredband från Comhem samt anmält flytt av vår TV-tjänst. Det visar sig då att Comhem, förutom att ta betalt för bredband 2 månader vi inte kommer nyttja tjänsten dessutom har mage att ta ut en adressändringsavgift på 249 kronor. Detta är alltså inte frågan om några tekniska ändringar som görs, eftersom detta sköts via ens programkort som man har i digital-tv-mottagaren. De tar alltså ut 249 kronor för att de ska skicka räkningarna rätt och för att det ska stå rätt i deras administrativa system. Snacka om ocker.

Det är inte första gången Comhem tar ut avgifter som inte existerar. För några år sedan kritiserade man hårt andra operatörer för de så kallade kortavgifterna. Strax därefter införde man dem själv och idag har de en av de högsta kortavgifterna bland svenska TV-operatörer.Jag har aldrig förstått det där, de avgifterna är lika omotiverade som de så kallade uppkopplingsavgifterna som man betalar på de flesta mobilabonnemang.

Det känns skönt att i alla fall sluta ha deras bredbandstjänst. I nya lägenheten blir det i stället 100/100-fiber, vilket ju är betydligt stabilare än kabel-tv-nät. Framöver kanske det kan vara värt att titta över möjligheterna till tv över IP, så man helt kan fimpa Comhem. En rolig detlaj var att killen på Comhem på fullt allvar försökte förklara att deras 100/10 tjänst är bättre och billigare än 100/100-fiber – som ingår i månadsavgiften i de förening vi flyttar till. Logik? Nej inte mycket. Dessutom erbjuder inte Comhem ens bredband i huset dit vi flyttar utan bara TV.

Andra bloggar om: , , , ,

Dela i Sociala medier