Nostalgitripp

Tunnelbanetåg vid T-centralenJag kan inte låta bli att få lite av en nostalgitripp de gånger jag åker tåg längs blå eller röda linjen och får åka gamla tåg. Det händer mer och mer sällan men jag tycker det är något speciellt när det händer.

Idag har jag varit ute på en tur till Solna hos en kund i den gamla filmstaden och jag åkte tunnelbana tillbaka till kontoret. Fick då åka ett av de äldre tågen och jag kan som sagt inte låta bli att tycka att det är lite trevligt.

Jag kommer ihåg det omvända, när det var gamla tåg i majoritet och det kändes speciellt att åka den nya vagn 2000. Det var mycket klagomål på den i början i synnerhet på att det var alldeles för tystgående så att det var svårt att föra privata samtal på dem, dessutom är fönstren inte öppningsbara i de nya vagnarna vilket gör dem rätt varma sommartid.

Dagens tur blev en nostalgitripp på flera sätt. När jag flyttade till Stockholm åkte jag mycket med blå linjen, först till Kista och senare till Västra Skogen. Sedan jag slutade jobba där 2002 har mina turer med den blå linjen varit färre även om det hänt vid några tillfällen.

Men visst, de nya tunnelbanetågen är bättre på alla sätt och vis, tystare, bekvämare och framförallt bestyckade med automatiska utrop något som saknas helt i de gamla tågen.

Andra bloggar om: , , , ,

Dela i Sociala medier