Det är nåt speciellt med oss 70-talister

Det måste vara något speciellt med oss barn av det ljuva 70-talet. Eller så är det bara så att vi är lika nostalgiska som alla andra tidigare generationer men det är först nu som vi har företeelser som Youtube att använda för att dela med oss av vår nostalgi med andra. Ty många är de barn av 70-talet som dammat av sina gamla videoupptagningar av barnprogram och digitaliserat såväl intron som hela program.

Det är lätt att bli sittande och minnas och bli nostalgisk. Och ja, visst var barn-tv bättre förr! :-)

Sagostunden måste jag sett när jag var 2-3 år. Ändå minns jag ändå framförallt den gröna krokodilen. Sött. En annan riktigt bra serie var Kalles klätterträd. Kvalitet! :-)

http://www.youtube.com/watch?v=baB8oBAoqcg

En serie som också etsat sig fast i minnet är den svenska TV-serien om Magister Flykt. Serien sändes 84-85 och handlar om magistern och hans lågstadieklass. Passande tittning för en kille som började ettan samma år.

Roald Dahls bok Kalle och chokladfabriken animerades för svensk TV 1983 med Ernst-Hugo Järegård som berättare. Den här serien är också ett starkt minne, men jag är tveksam till om jag såg den då, 1983. Jag måste ha sett en repris senare under 80-talet.

När jag var liten såg jag, och älskade, Vilse i pannkakan. Ni vet, Staffan Westerberg (han med Lill-strumpa och syster yster) har fått förstöra en hel generation ungar. Serien finns idag att köpa på DVD. Det ska jag inte göra, för jag vet att jag inte skulle uppskatta det.

Sist, innan det är dags att sova, lite utfyllnads-TV a´la 80-talet :-)

Dela i Sociala medier